Ak hovoríme o tradičnom, jednoduchom suši, tak potom nutriční odborníci s najväčšou pravdepodobnosťou protestovať nebudú. V časopise 21. století sa však možno dočítať, že väčšina suši, ktoré sa konzumuje v USA a Európe, je plná sacharidov. A problematický je aj pôvod rýb. Väčšina lososov i úhorov totiž pochádza z umelých chovov z veľkofariem a je tu riziko kontaminácie ich mäsa.
Ak obľubujete v suši mäso z tuniaka, možno vás bude zaujímať názor japonských znalcov: tento druh mäsa v suši považujú za priemerný až podradný. Chuť mäsa tuniaka nie je dostatočne zaujímavá a ani jeho konzistencia nie je to pravé orechové, znalci uprednostňujú pevnejšiu textúru mäsa, preto sa na prípravu využívajú menšie ryby alebo rôzne mäkkýše.
Ak sa pri návšteve krajiny vychádzajúceho slnka hodláte navštíviť reštauráciu, kde si chcete vychutnať suši, zabudnite na saké. Podľa Japoncov je zapíjať suši tradičným ryžovým vínom - saké neprípustné. Podľa klasických pravidiel japonskej kuchyne sa totiž nemá miešať nápoj z ryže s jedlami, ktoré obsahujú ryžu, pretože sa tak stiera kontrast medzi chuťami. Kultúrnemu faux paux sa vyhnete, ak si objednáte napríklad zelený čaj.