Červená kapusta: Obsahuje zlúčeninu indol-3-karbinol, ktorá je v súčasnej dobe predmetom skúmania pre svoj potenciál výrazne znížiť výskyt rakoviny prsníka.
Granátové jablko: Laboratórne štúdie naznačujú, že blokuje určitý enzým (aromatázy), ktorý premeňuje androgény na estrogény.
Červená repa: Extrakt z červenej repy pomáha potláčať multiorgánové nádory v laboratórnych testoch a odborníci zvažujú jeho použitie v kombinácii s tradičnými protirakovinovými liečivami na zníženie ich toxických vedľajších účinkov.
Reďkovky: Sú bohaté na antioxidanty. Bolo dokázané, že pomáhajú zabrániť šíreniu buniek rakoviny prsníka.
Červená mrkva: Je plná beta-karoténu podobne, ako oranžové odrody. Červená a purpurová farba navyše má antioxidačnú silu.
Jablko: Červené a ružové šupky poukazujú na prítomnosť antokyanov potláčajúcich rakovinové bujnenie. Navyše obsahuje quercetin, flavonol, ktorý podľa laboratórnych štúdií inhibuje rast karcinómu prsníka.
Sladké zemiaky: Ružové alebo fialové odrody majú vysoký obsah antioxidantov. Oranžové naznačuje obsah beta-karoténu. Bolo preukázané, že táto látka znižuje riziko vzniku rakoviny prsníka až o 25 %, ak sa konzumuje pravidelne. Japonská štúdia na potkanoch preukázala, že extrakt zo sladkých zemiakov redukuje existujúce rakovinové nádory prsníka a brzdí rast nových.
Hrozno: Vyberte si červené hrozno, lebo obsahuje velké množstvo antioxidantov v šupke.