SME
Štvrtok, 21. január, 2021 | Meniny má VincentKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Staneme sa všetci alergikmi? (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

EAV
Pozri si na internete webovú stránku joalis.sk , hľadaj časť diagnostika - podľa bydliska a najlepšie s pozitívnymi referenciami si vyber človeka, ktorý ti urobí cca 1-1 1/2 - hodinové vyšetrenie. Výsledkom by mala byť informácia čo všetko máš v tele /prekonané infekcie, baktérie, vírusy, parazity, ťažké kovy.../ a hlavne by si mal dostať zoznam potravín, ktoré môžeš a ktoré nesmieš jesť. Okrem toho sa treba vyvarovať chemikáliám v potravinách..aj keď sú oficiálne povolené, veľmi nám škodia /éčka/. Ten diagnostický test pred pár rokmi stál 50 €...ešte raz napíšem, že osoba diagnostika je dôležitá, keďže to žiaľ niektorí flákajú...:-(
zauzana
< 1 2

Hodnoť

stary dobry "bakterialny mix" a parazity

nam chybaju. Odporucam knihu Vladce Parazit od C. Zimmera
 
Hodnoť

Alergia alebo zlý spôsob dýchania?

Riešenie spojené s astmou a hraničnými prípadmi v podobe anafylaktických šokov môže byť založené aj na skutočnosti, že pacient má príliš málo kysličníka uhličitého v krvi a tým hemoglobín neuvoľňuje dostatok kyslíka do krvi a následne do tela. Tento efekt je známy ako Bohrov efekt, kde ak dôjde k poklesu príjmu kyslíka do krvi, nevedomé procesy uzatvárajú prívod vzduchu a tým zvyšujú koncentráciu kysličníka uhličitého v krvi, čoho cieľom je uvoľniť viac kyslíka z hemoglobínu. Ale naše vedomie to vyhodnocuje ako dusenie a snaží sa násilím dýchať viac a tým ešte viac vydýcha kysličník uhličitý. Je to konflikt medzi vedomím a nevedomím. Riešením je zadržať dych a zvýšiť objem kysličníka uhličitého v krvi čo následne vedie k uvoľneniu dýchacích ciest a telo sa upokojí. Čo je zaujímavé je choroba Wheat Dependendet Excercise Induced Anaphylaxy, WDEIA kde zložka omega5 gliatínu prítomná v pšenici je schopná spustiť anafylaktický šok v kombinácii s acylpirínom alebo s fyzickou námahou, zvlášť ak je navyše v chlade. Ukazuje sa, že metóda MUDr. Butejka rieši konflikt medzi vedomím a nevedomím ( mnohí ľudia deklarujú vyliečenie astmy) a podobne prevenciou je vylúčenie zo stravy pšenicu poprípade iné obilniny, na ktoré je človek citlivý. Je zbytočné namáhať sa telesne ak je koncentrácia omega 5 gliatínu ešte vysoká v tele. Správny nácvik dýchania by mal byť taký, aby pomer aktivácie sympatika a parasympatika bol 1:2 čo je aj správny pomer medzi nádychom (1) : výdychom (2). Ideálny počet nádychov a výdychov sa pohybuje medzi 6 až 8 cyklov za minútu, kedy je organizmus optimálne energeticky vyladený a kedy variabilita srdca by mala dosahovať najlepších hodnôt ako indikátor vyladenia organizmu. Vtedy sú periférne vlásočnice krvného riečišťa dostatočne rozšírené a prívod krvi zabezpečuje dostatočný počet imunitných látok a alergie sa neprejavujú. Ale ak je tento systém rozvážený, potom sú periférne vlásočnice krvi stiahnuté, imunitné látky sa nedostávajú dostatočne do pľúc a bežné látky s ktorými si imunitný systém vie za normálnych okolností poradiť sa stávajú alergénom. Možno preto metóda MUDr. Butejka, založená na úprave dýchania a aktivácie vegetatívneho nervstva v správnych pomeroch rieši ( podľa reakcie pacientov) aj to, čo nazývame alergiou. Mnohé metódy medicíny skutočne diagnostikujú problém, ktorý je reálny, ako napríklad popísaný v článku, ale ako problém je problémom sekundárnym a teda riešia donekonečna následok a nesnažia sa liečiť príčinu. Obyčajná výchova dieťaťa vytvára podmienky na vznik komplexov, ktoré spôsobujú stiahnutie vlásočníc a vytváranie podmienok pre vznik alergií. Zakladateľ transakčnej analýzy Berne to popísal ako hra na kút, ktorú hrajú prísni rodičia so svojimi deťmi. Ak k tomu pristúpi ešte stresová reakcia "znehybnenie" tak ako ju popísal Peter Levine, tak podmienky na vznik alergie nie sú len v potrave ( pšenica sa javí ako významný zdroj) ale aj ako dôsledok výchovy malého dieťaťa. Stačí nechať malé batoľa vyrevať sa niekoľkokrát do zúfalstva a podmienky môžu byť nastavené. Aj preto mnohí lekári označujú alergie ako psychosomatickú chorobu, ktorá je navyše previazaná na niektorý typ potravy. Aj preto táto diskusia má celý rad rôznych názorov, pretože je nutné v vidieť problém v celej komplexnosti biologického tela a vedomia ako reakciu na vonkajšie prostredie a to v rovine pamäte organizmu a v rovine okamžitého podnetu. Zlý spôsob dýchania môže byť dôsledok zlých návykov, nech už príčiny sú rôzne. Napríklad nevhodná stravy spôsobí zahlienenie organizmu, upchatie nosa a dýchanie ústami a pod.
 

< 1 2

Najčítanejšie na SME Primár