SME
Nedeľa, 12. júl, 2020 | Meniny má NinaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Päť návykových látok, ktoré útočia na váš mozog (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť

Predstame si že by sme absolútne abstino

vali. Mozog by sme mali úplne čistý a vnímali by sme všetky udalosti okolo nás.
Muselo by nás potom je bnúť z tej politiky a politikov okolo nás.

Kamarát minule povedal, "keď počúvam správy musím si dať dve deci aby ma ne..."
 

ja vypnem spravy

a dam si dva deci vina - efekt je dvojnasobny, a vino si mozem vychutnat
 

čistý

ale len za predpokladu nepočúvania tých ficových drístov. lebo ten kto ich hoci len okrajovo zaregistruje má nimi mozog zas ra ný viac ako narkomani a fajčiari dokopy
 

 

Však to je cieľ. Takto z nás cielene urobia alkoholikov. A ten kto predsa len odolá, toho oblbnú kadejakými búrlivými vínami, farmármi a čo ja viem čím všetkým. A budeme všetci poslušne bééékať, ako si mafia zaumieni. :-))
 
Hodnoť

 

Kofein?

a takzvana biela droga aka rafinovany cukor je dalsie svinstvo..
 

kofein

je veľmi slabo návykové, a pri normálnom užívaní nemá žiadne negatívne účinky.Kto vypije 5 káv denne ten nech sa nečuduje že sa mu trasú ruky. A ten "rafinovaný" cukor je po rozložení v čreve jednoduchá glukóza + fruktóza. čiže predávkovanie nehrozí, a pri normálnom stravovaní ťa to tiež nezabije keďže sacharidy sú hlavnou zložkou stravy.

Všetko treba konzumovať s mierou.
 

 

glukoza tiez sposobuje zvysenie dopaminu.. skoda ze niekde nevyhrabali kolko... v porovnani s ostatnymi drogami. a tak isto vznika tolerancia, ze to treba stale viac na rovnaky ucinok.
 

Súhlas,

in vitro určite:

"Effect of high concentration of glucose on dopamine release from pheochromocytoma-12 cells"
http://www.sciencedirect.com/s...


in vivo u potkanov tiež:

Daily bingeing on sugar repeatedly releases dopamine in the accumbens shell
http://www.sciencedirect.com/s...

Glucose-regulated dopamine release from substantia nigra neurons
"http://www.sciencedirect.com/s...;
 

 

youtube: "sugar the bitter truth"
je to lecture, ale hodna pozretia. vysvetlena metabolizacia cukru a ake tazke dopady ma na globalnu stravu a zdravie.
 

To je fakt. Ak si dám do kávy viac cukru

postupne chcem ešte viac. Ale funguje to aj naopak ak si chcem cukor znížiť postupne sa to celkom dá.
 

 

heroin do kavy bude urcite horsi :)
 

Vidím, že ma predbehli...

To som chcel aj ja. Že kde je cukor. Legálna droga ničiaca zdravie. Určite viac ako alkohol. ALe no veď nevadí. Ešte pár desaťročí a bude sa kilo cukru predávať so škaredými obrázkami :D
 

 

viac ako alkohol..a to kde taku blbost vraveli v ktorej krcme?
 

 

cukor je horsi, pretoze o skodlivosti alkoholu vie kazdy, ale o skodlivosti cukru skoro nikto. varovania ako su na cigaretach by rozhodne mali byt aj na obaloch sladkosti.
 

Nechápem

prečo sa výživoví poradcovia tak strašne boja "rafinovaného cukru", veď bez rafinácie = čistenia sa získa len hnedý cukor s množstvom humusu, o ktorom si len blázon môže myslieť že to niekomu alebo niečomu pomáha. Čo sa týka nákladov tak hnedý prírodný cukor humus je má nižšie než biely čistený cukor a pritom cena je tuším opačná, hnedý je drahší. Marketing!
 

 

nejde o tu rafinaciu, ide o to ze je to sacharoza, ktora sa v crevach rozpada na glukozu a fruktozu. a fruktoza je vo vacsich mnozstvach pre telo katastrofou
 

 

Fruktózovo glukózový sirup je horší, a dáva sa všade.
 

 

nieje horsi, je to prakticky to iste ako sacharoza. horsi je v tom ze je lacnejsi a preto sa ho vyrobcovia mozu davat viac
 

 

nieje, je to prakticky to iste ako sacharoza. molekula sacharozy sa sklada z glukozy a fruktozy. glukozovy sirup je mix glukozy a fruktozy.
 

1 2 3 > >>

Najčítanejšie na SME Primár