• sme-logo
  • Viac
  • sme-logo
  • Správy
    • Najnovšie
    • Najčítanejšie
    • Domov
    • Regióny
    • Korzár
    • Ekonomika
    • Svet
    • Slovak Spectator
    • Kultúra
    • Šport
  • Služby
    • TV program
    • Inzeráty
    • Naničmama
    • Osobné financie
    • Práca
    • Vysoké školy
    • Reality
    • Recenzie
    • Reštaurácie
  • Počasie
  • Blogy
  • Zľavy
  • Prezidentské voľby 2019
  • Viac
KÚPIŤ PREDPLATNÉ PREDĹŽIŤ PREDPLATNÉ POST.sk
USERNAME@akjfkjhf.sk
  • Môj profil
  • Online predplatné
  • Vypnutie reklamy
  • Aplikácie pre smartfóny
  • Odhlásenie
KÚPIŤ PREDPLATNÉ PREDĹŽIŤ PREDPLATNÉ POST.sk
Prihlásenie
Prihlásiť cez Google Prihlásiť cez Facebook
Alebo
Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Registrovať
Na zlepšenie našich služieb používame cookies. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať bližšie tu. OK

Nebezpečné baktérie a parazity v jedle

3/6
Zväčšiť Všetky fotky

Escherichia coli (e.coli) je jedným z najdôležitejších zástupcov črevnej mikroflóry. Mimo čreva však dokáže vyvolávať infekcie, pričom častým zdrojom nákazy sú fekáliami znečistené potraviny - obzvlášť mäso, klíčky a zelenina. Baktéria prežíva aj v kyslých potravinách. V ideálnych podmienkach sa začína množiť už po 20 minútach a obzvlášť sa jej darí pri teplote 15 až 45 stupňov. Teploty nad 60 stupňov by nemala prežiť.

Zdroj: USDA, ARS, EMU
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Pozrite si ďalšie fotogalérie

6
Stravovanie

Nebezpečné baktérie a parazity v jedle

8
Zdravie detí

Základné cviky na skoliózu

7
Stravovanie

Sedem potravín, ktoré vás zdravo zasýtia

5
Životospráva

Päť špeciálnych spôsobov, ako cvičiť kľuky

10
Prevencia

Test denníka SME: Dávkovače na lieky (hodnotenie a cena)

8
Stravovanie

Potraviny, ktoré pomáhajú znížiť cholesterol

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu