Na roky, keď zapínala plyn či elektrickú trúbu a s obavami sledovala svoje pribúdajúce kilá a otáčky na elektromere, si pani Zuzana dnes spomína bez nostalgie. Už niekoľko rokov nevarí, nepečie, negriluje a cíti sa o dvadsať rokov mladšia. „Prekonané infarkty, nadmerná obezita, zanesené cievy ma priviedli k myšlienke, že určite bude na vine aj strava a že niečo treba robiť," hovorí vyše 60-ročná dôchodkyňa z Bratislavy, ktorá sa odhodlala skúsiť výživu podľa biologickej metódy doktorky Fulovej, o ktorej počula prvý raz v rádiu.
„Brala som desať druhov liekov každý deň ráno, na obed a večer. Keď som si pomyslela, že by som ich mala brať do smrti a zvyšovať dávky, po dvoch rokoch váhania som to skúsila," vraví pani Zuzana, ktorá schudla za krátky čas 26 kíl, vysadila veľkú časť liekov a dnes vyzerá ako fešná dáma. Táto vynikajúca kuchárka, ktorá celý svoj život vyvárala a vypekala, tvrdí, že dnes by do úst už nič varené nedala. „Chuťové a čuchové bunky mi, samozrejme, zostali, ťažké je to najmä, keď idem okolo grilovaných kurčiatok, ale už by som neprešla ani na varenú stravu. Vyhovuje mi to aj ako dôchodkyni, nemusím variť, mastné hrnce umývať, ušetrím elektrinu, vodu, plyn. Zo zeleniny a ovocia si pritom navymýšľate jedál, koľko len chcete." (uj)