Brusel 19. októbra (TASR) - Aj keď po pravidelnom pití piva narastie pivné bruško a po požití viacerých pohárikov príde zväčša opica, je tento jedinečný mok zdraviu prospešný, tvrdia odborníci.
Pivo bolo z medicínskeho hľadiska často prehliadané v prospech iného moku - červeného vína.
Pivo však nielenže obsahuje mnoho dôležitých vitamínov, ale pol litra tohto moku požívaného počas jedla v priebehu dňa môže podporiť preventívnu činnosť v organizme, ktorá môže zabrániť viacerým ochoreniam, predovšetkým kardiovaskulárnym. Zároveň však chráni aj proti rakovine a osteoporóze.
Výsledky výskumu vo štvrtok prezentovali odborníci, vedci a priemyselníci z celej Európy na bruselskej konferencii pod názvom Pivo a zdravie.
Talianski zástupcovia uviedli, že až deväť z desiatich lekárov vníma z medicínskeho hľadiska vlastnosti piva pozitívne pod podmienkou, že nie je geneticky modifikované. Podľa názoru talianskeho profesora medicíny Antonia Gasbarriniho z Katolíckej univerzity v Ríme chráni pivo ľudské zdravie viac než obyčajný aspirín.