Olivový olej patrí medzi najzdravšie, upnúť sa však výhradne naň, nie je správne. "Tuky treba striedať. Pri tepelnej úprave v nich nastávajú zmeny a použitím nevhodného tuku môžu dokonca vzniknúť zdraviu škodlivé látky. Dlhodobé jednostranné používanie .
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
Olivový olej patrí medzi najzdravšie, upnúť sa však výhradne naň, nie je správne. "Tuky treba striedať. Pri tepelnej úprave v nich nastávajú zmeny a použitím nevhodného tuku môžu dokonca vzniknúť zdraviu škodlivé látky. Dlhodobé jednostranné používanie toho istého druhu tiež môže mať nepriaznivé účinky," hovorí MUDr. K. Babinská.
Olivový olej napríklad neobsahuje esenciálne mastné kyseliny. "Preto je dobré doplniť ich jedením slnečnicových alebo ľanových semienok. Stačí lyžicu ľanových semienok namočiť do vody a zjesť," radí.
Potravinárka a výskumníčka Ing. Z. Salková radí gazdinkám, že ak môžu, nech sa aj pri pečení zákuskov vyhnú stuženým margarínom, ktoré sú určené na pečenie. "Ak môžete do cesta naliať rastliný olej, urobte to."