SME

Tip na ľahké letné jedlo

Lístkový závin s tofu a zeleninou

ILUSTRAČNÉ FOTO - ARCHÍV SME

Lístkový závin s tofu a zeleninou

500 g tofu, 300 g mrazeného hrachu, 200 g mrazenej kukurice, 200 g mrazenej mrkvy, 15 g solčanky, 100 g rastlinného masla, 230 g cibule, 25 g oleja, 0,05 g karí korenia, 500 g lístkového cesta. Vyjde 13 porcií.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tofu zmixujeme s cibuľou a primiešame k zelenine. Všetko ochutíme solčankou a karí korením. Zmes natrieme na plát cesta, primastíme kockami rastlinného masla. Plát zvinieme do rolády a pomaly pečieme na vymastenom plechu. Podávame so zemiakmi alebo samostatne.

SkryťVypnúť reklamu

Rizoto s tofu a šampiňónmi

300 g ryže (najzdravšia je celozrnná), 250 g šampiňónov, 250 g tofu, kápia, olej, 1 cibuľa, droždie Tebi, sójová omáčka, drvená rasca, mletá sladká paprika, soľ.

Na rozpálenom oleji rýchlo opečieme na kocky pokrájané tofu. Pridáme k nemu plátky šampiňónov, posekanú cibuľu a rascu. Zmes posolíme, poprášime mletou paprikou, podlejeme trochou vody a necháme krátko dusiť. Keď sú šampiňóny mäkké, primiešame vopred uvarenú ryžu. Rizoto ochutíme droždím Tebi a sójovou omáčkou, prizdobíme prúžkami kápie.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 403
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 090
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 171
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 722
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 422
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 132
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 865
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 255
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu