SME

Stravovacie návyky sa zlepšujú vekom

Londýn 17. septembra (TASR) - Dospelí konzumujú dvojnásobné množstvo zeleniny a ovocia, ako keď boli deti a zároveň aj používajú v menšom množstve tuk ...

Londýn 17. septembra (TASR) - Dospelí konzumujú dvojnásobné množstvo zeleniny a ovocia, ako keď boli deti a zároveň aj používajú v menšom množstve tuk a cukor.

Vyplýva to z výsledkov výskumu, ktorý sa uskutočnil na univerite v britskom Newcastli. Študovali stravovacie návyky u 200 detí vo veku 11 a 12 rokov. Po takmer dvadsiatich rokoch sa k týmto údajom a osobám vrátili.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Až tretina účastníkov výskumu tvrdí, že pre zaneprázdnený životný štýl nedokážu zvládnuť prípravu zdravých jedál. A zároveň sa ukázalo, že majú menší prístup k ovociu a zelenine ako ich kolegovia, ktorí majú dostatok času na stravu. Rozdiel nastal ďalej aj čo sa týka pohlavia a schopnosti partnerov meniť stravovacie návyky. Všeobecne sa dá povedať, že najväčší vplyv na spôsob stravovania majú rodičia, partneri a deti.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 410
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 101
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 171
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 753
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 433
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 143
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 883
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 231
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu