E 100 – kurkumín (je napríklad v kari korení, znižuje hladinu tzv. zlého cholesterolu
a zvyšuje hladinu dobrého)
E 101 – riboflavín, vitamín B2 (farbí cereálie, dôležitý pre imunitný systém, chráni
pred šedým zákalom, zmierňuje migrény)
E 160 a – karotény (syry, zmrzliny, majonézy, neutralizuje voľné radikály, je účinnou
prevenciou chorôb srdca)
E 161 b – luteín (mliečne výrobky, šalátové zálievky, znižuje riziko rakoviny pľúc)
E 170 – uhličitany vápenaté (kakao holandského typu, nevyhnutné pre zdravé zuby)
E 300 – vitamín C (džúsy, antioxidant v nealko nápojoch)
E 306 – E 309 – vitamín E (rastlinné tuky, pôsobí ako antioxidant, zvyšuje imunitu)
E 406 – agar (tavené syry, želé, má mierne preháňavý účinok)
E 410 – karubín (nápoje, cukrovinky, syry, pomáha znižovať hladinu cholesterolu)
Zdroj: Dr. Tereza Vrbová: Víme, co jíme? aneb Průvodce Éčky v potravinách.