Pri laboratórnych testoch na katedre biochémie na univerzite v Kalkate sa ukázala škorica ako mocný neutralizátor mikróbov. Najúčinnejšia bola pri bežných nebezpečných druhoch ako baktérie Escherichia coli (E. coli).
Podľa vedcov je dobré posýpať si škoricou ovocné šaláty, primiešavať túto koreninu do mäsových zmesí a hodí sa aj do zeleninových karí.
Samozrejme, najlepším spôsobom, ako potravu ochrániť pred neželanými baktériami, je stále jej dôkladné umytie. Mäso treba variť vždy pri primerane vysokej teplote. Prísady do jedál s baktériostatickými účinkami sú vhodné len ako dodatočná ochrana, upozorňujú výskumníci.
Okrem škorice majú podobné ochranné účinky aj ďalšie pochutiny: rasca, cesnak, klinček, cibuľa, muškátový orech a zeler. Všetky sa hodia na prípravu mäsa i zeleniny, uzatvárajú indickí vedci.