SME

Losos na pare

Tip na zdravý a ľahký obed

FOTO SME


od Mira Veselého

Je to chutné a zdravé jedlo, ktorého prípravu zvládne každý, dokonca ani cena nemusí byť vysoká. Najznámejšie a najdrahšie sú podkovičky z lososa a filé. Ak si kúpite celého lososa, porcia bude podľa druhu a veľkosti stáť okolo 50 až 100 korún. Drahší je losos s červeným mäsom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Losos asi tak za 200 korún poslúži, ako poctivé, sýte hlavné jedlo pre štyroch ľudí, ak podávate aj prílohu, alebo pre dvoch, ak bude na tanieri len losos a nič iné.

Postup: mrazeného lososa rozmrazte a mierne posoľte aj zvnútra. Netreba žiadne iné koreniny, ale môžete pridať majoránku alebo niektoré korenie určené na ryby. Ideálne je, ak soľ a prípadné korenie majú čas na rybu pôsobiť asi 24 hodín. Vložte do parného hrnca. Ak nemáte, dá sa položiť na tefalovú panvicu s trochou masla. Zakryte a na hodinkách nastavte asi 20 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Po dvadsiatich minútach odkryte hrniec, mäso je dokonale krehučké a mimoriadne chutné. Ako príloha sa hodí dusená zelenina, ktorá sa dá udusiť na "druhom poschodí" v parnom hrnci, v ktorom ste robili aj rybu.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 462
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 242
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 074
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 848
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 470
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 166
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 938
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 132
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu