Ivanka pri Nitre a Nipek, a.s. Nitra. Atestačná komisia do dnešného dňa schválila trinásť žiadostí deviatich výrobcov o vydanie atestu.
Podľa slov riaditeľa projektu Georga Fodora z Ústavu srdca Univerzity Ottawa je cieľom projektu pomôcť spotrebiteľovi orientovať sa v kvante výrobkov, ktoré prichádzajú na potravinový trh a upozorniť na výrobky racionálnej výživy. Ako uviedol, výskyt srdcovo-cievnych ochorení na Slovensku dvoj- až štvornásobne prevyšuje ich výskyt v krajinách západnej Európy. Slovensko je štvrtou krajinou, v ktorej sa projekt zdravej výživy realizuje po Austrálii, Kanade a Maďarsku.
Podľa Kataríny Chudíkovej zo Štátneho zdravotného ústavu SR sa výživa podieľa 60 percentami na vzniku srdcovo-cievnych a onkologických ochorení. Takmer 50 percent obyvateľov Slovenska trpí nadváhou. Jedným zo spôsobov prevencie je zmena výživových zvyklostí, ktorá však nie je možná bez spolupráce s výrobcami potravín a obchodnou sieťou. Takmer 75 percent potravín, ktoré ľudia konzumujú, prechádza priemyselným spracovaním. Denná spotreba soli na osobu sa na Slovensku pohybuje na úrovni 12 až 14 gramov, pričom 90 percent sa jej nachádza práve v potravinových výrobkoch. Tento fakt spotrebiteľ nedokáže ovplyvniť, preto je dôležité, aby sami výrobcovia mali záujem spolupracovať na projekte zdravej výživy pre zdravé srdce. Organizátori projektu preto oslovili všetkých výrobcov potravín na Slovensku, pričom uvažujú aj o rozšírení projektu na školské stravovanie.