SME

Pripravujete kuracie polotovary v mikrovlnke? Tu sú dôvody, prečo robíte zle

Vnútorná teplota výrobku musí byť minimálne 74 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok. Ilustračný obrázok. (Zdroj: Adobe Stock)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Technika ide neustále dopredu a svedkami toho sú aj naše kuchyne. Ich vybavenie sa v porovnaní s niekoľkými desaťročiami nesmierne zmenilo. Domáce spotrebiče nám v mnohom uľahčujú prácu. A dnes vari v každej nájdete umývačku riadu, hriankovač, mikrovlnnú rúru či fritézu.

Moderné vybavenie skracuje nás čas, ktorý trávime v kuchyni pri bežných činnostiach. Aj na varenie máme čoraz menej času, preto prišli na trh vysoko spracované potraviny. Na pultoch v obchodoch expresne pribúdajú.

Mrazená pizza, kuracie kúsky alebo pirohy plnené bryndzou, ktoré nájdeme v mraziacich boxoch supermarketov, pritom nepovažujeme za nič nezvyčajné.

SkryťVypnúť reklamu

Nová správa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb však naznačuje, že ak sa rozhodnete siahnuť po týchto produktoch, mali by ste byť opatrní pri ich príprave.

Ohrievanie niektorých polotovarov v mikrovlnnej rúre alebo vo fritéze totiž nezodpovedá ich dostatočnej tepelnej úprave. A môže sa stať, že vám privodí otravu.

Vnútri môžu byť surové

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C9CR4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Infekčné ochorenia

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 410
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 101
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 171
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 753
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 433
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 143
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 883
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 231
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu