SME

Upečte si pravé francúzske bagety

Boli ste na nezabudnuteľnej dovolenke v Paríži? Vôňu tejto krajiny vám môžu pripomenúť pravé bagety, ktoré si upečiete podľa tradičného parížskeho receptu. Na päť bagiet potrebujete 1 kilogram hladkej múky, 40 gramov droždia, 3/8 litra vlažnej vody, ...

FOTO


Boli ste na nezabudnuteľnej dovolenke v Paríži? Vôňu tejto krajiny vám môžu pripomenúť pravé bagety, ktoré si upečiete podľa tradičného parížskeho receptu. Na päť bagiet potrebujete 1 kilogram hladkej múky, 40 gramov droždia, 3/8 litra vlažnej vody, 4 lyžičky soli a múku na plech.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z droždia, vody a trošky múky urobíte kvások. Zaprášite ho múkou, necháte 15 minút kysnúť, až sa na povrchu začnú tvoriť prasklinky.

Múku preosejete do misy, uprostred urobíte jamku. Premiešate ju s kváskom a vypracujete hladké cesto. Potom ho necháte kysnúť pri normálnej teplote asi dve a pol hodiny. Vykysnuté cesto na pomúčenom vále rozdelíte na päť dielov, z každého vyrobíte dlhý valec. Potom ich dajte na plech a prikryté nechajte 15 minút kysnúť. Rúru vyhrejte na 250 stupňov. Ostrým nožom nakrojte každú bagetu na trikrát charakteristickým šikmým spôsobom, potrite vlažnou vodou a pečte asi 40 minút. Dolu do trúby dajte ohňovzdornú misku s vodou, bagety sa nevysušia a kôrka bude pekne hnedá.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 450
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 232
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 130
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 826
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 463
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 160
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 923
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 161
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu