"Vitamíny, minerály a výživové doplnky na prírodnej báze sa vyrábajú zo starostlivo vybraných či ekologicky pestovaných rastlinných druhov a prírodných surovín najmodernejšou technológiou, ktorá biologicky aktívne látky chemicky nemení a nezbavuje ich prirodzených vlastností. Jednoznačným prínosom vitamínov a doplnkov výživy z prírodných zdrojov je, že takéto preparáty neobsahujú látky, ktoré zhoršujú využitie aktívnych zložiek alebo by mohli spôsobovať alergické reakcie. Rovnako je v nich vylúčená prítomnosť pre zdravie škodlivých prímesí, ktoré sa v každodennej potrave vyskytujú často až v nadmernom množstve - napríklad cukor, kuchynská soľ, farbivá, škodlivé zlúčeniny fosforu apod. Takáto forma prirodzeného 'dopingu' je vhodná aj pre diabetikov i deti od dvoch rokov - v podobe cmúľacích tabliet s prirodzenou ovocnou príchuťou."
MUDr. Igor Bukovský, Ambulancia klinickej výživy:
"Každá bobuľa hrozna, každý kúsok rajčiny a každý hryz jablka či marhule, vlastne akéhokoľvek ovocia a zeleniny obsahuje tisíce užitočných látok, ktoré chránia naše bunky pred nádorovým procesom a podporujú imunitný systém. Takéto v lekárni nedostanete, lebo ho v takom ideálnom pomere nenamieša žiaden výrobca syntetických vitamínov.
V ovocí, zelenine, orechoch a semenách je množstvo zaujímavých vecí, ktoré nám skutočne pomôžu. Napríklad zinok a selén spoľahlivo podporia imunitu, karotenoidy posilnia odolnosť slizníc, vláknina detoxikuje organizmus, organické kyseliny zase zabíjajú baktérie a vírusy priamo na sliznici.
Dopovať sa céčkom, nalievať sa rozpustenou kyselinou askorbovou alebo ju hltať v tabletkách, keď ste už ochoreli, nemá žiadny význam. Môže to byť dokonca škodlivé: nadmerné množstvo vitamínu C v strese podporuje tvorbu voľných radikálov, ktoré nielenže poškodzujú imunitný systém, ale prispievajú ku vzniku rakoviny či aterosklerózy. Vitamín C patrí k prvej ochrane proti infekciám, ale musíme ho mať k dispozícii, keď sme ešte zdraví." (mu, uj)