
Z väčšieho plátu ananásu a jeho olistenia poskladáme veľkú korytnačku. Na asi tretinu plodu zospodu pripevníme štyri listy ako nožičky, zozadu jeden ako chvostík a dva spredu, aby sme mohli na zelenú hlavu s otvorenou papuľkou nasadiť dve oči z čierneho korenia. FOTO – INTERNET

Dobre nažratá myš bude ľahkou predlohou, keď použijeme zrelú hrušku, prirobíme zo šupky uši a z hrebíčka oči. Musíme však počkať do jesene, keď dozrievajú tie najšťavnatejšie hrušky.

Zo zaujímavo vyrastenej rajčiny stvoríme slona, oživí naaranžované ovocie svojou sýtou červeňou. Treba iba pridať do nakrojených rýh plátky z inej rajčiny, aby slonovi nechýbala ozdoba, veľké uši. Nevadí, že chobot ostane zelený.

Je čas čerešní, z ktorých najlepšie poskladáme červené mravce. Dokonca aj na ich nožičky zužitkujeme stopky, ktoré majú výrazné kolenné kĺby, aké mravce potrebujú.

Ak by sme náhodou nevládali dojesť celý banán naraz, prerežeme šupku na osem častí po dĺžke a pridáme klinčeky ako oči. Chobotnica však dlho nevydrží, treba ju po chvíli dojesť.

S kobylkou budeme mať viac práce. K nedozretej zelenej paprike alebo pekne tvarovanej štíhlej mladšej šalátovej uhorke musíme precízne pripevniť množstvo nôh a tykadiel. Tie získame zo stopiek rozličných plodín z našej záhradky.

Muž, pripomínajúci nesmrteľného Michelina, vznikne, keď k peknému šampiňónu pridáme zospodu ešte jednu nohu, nad klobúčik ďalší a naň poslednú nohu. Do tejto urobíme tvár z drobnejšieho celého čierneho korenia, prípadne rasce.

Zeleného psa pripomína starostlivo vybraná a upravená kapustná hlávka, ktorej vrchné listy „nakupírujeme“ podľa našich požiadaviek. Na oči si vezmeme celé nové korenie.

Mačka sa bude pekne mračiť, keď použijeme citrón či pomaranč so záhybmi pri stopke. Ako oči poslúžia jadierka z jablka. Uši prirobíme upevnením kôry z iného kusa citrusu.
s trochou humoru robia rady najmÄ deti