Šialené kravy nás dokonale odradili od hovädzieho mäsa, podozrievavo začíname pozerať aj na mlieko a syry. Na druhej strane odborníci na výživu upozorňujú, že keď už mäso, vždy je zdravšie chudé hovädzie ako mastné bravčové. Najzdravšie je však kuracie, .
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
Šialené kravy nás dokonale odradili od hovädzieho mäsa, podozrievavo začíname pozerať aj na mlieko a syry. Na druhej strane odborníci na výživu upozorňujú, že keď už mäso, vždy je zdravšie chudé hovädzie ako mastné bravčové. Najzdravšie je však kuracie, zaznievalo donedávna. Prišiel však škandál s kŕmením kurčiat hormonálnymi prípravkami a tí, ktorí kuracie biele mäso propagovali, stíchli.
Dilemy zažívame dnes takmer pri všetkom, čo dáme do úst. Mlieko je nenahraditeľným zdrojom minerálov a vápnika, hovoria niektorí. Mlieko spôsobuje alergie, zahlieňuje organizmus, hovoria iní.
Jedzte veľa zeleniny, obsahuje vitamíny a vlákninu! Výskumy však potvrdili, že v zelenine je množstvo dusičnanov a ďalších látok z chemického hnojenia – a okrem toho, ani s tou vlákninou to nie je jednoznačné. Sója, ešte donedávna ospevovaná ako zdravá náhrada za mäso, zažila tiež prudké útoky – je predsa geneticky modifikovaná! Kto už by len jedol niečo, čo obsahuje neznáme zmutované bunky.
Pohár vína denne je podľa niektorých vynikajúci pre tvorbu červených krviniek, malý pohárik „tvrdého“ rozťahuje cievy a pôsobí ako prevencia pred infarktom. Radikálni zástancovai zdravého stravovania však vylučujú akýkoľvek alkohol. Podobne je to aj s pivom – dodáva vitamín B, alebo zvyšuje cholesterol? A čo káva? Podľa jedných životabudič, ktorý môže zabrániť vzniku rakoviny, pre iných pomaly smrteľný jed.
Zaujímavosťou je, že pri všetkých týchto tvrdeniach sa ich zástancovia odvolávajú na vedecké výskumy, experimentálne testy, skúsenosti lekárov a podobne. Svetové agentúry denne vydajú niekoľko správ o tom, čo je pre nás zdravé a čo je škodlivé.