Würzburg 9. októbra (TASR) - Dobrá nálada má pozitívny vplyv na konzumáciu čokolády. K tomuto záveru dospeli psychológovia univerzity v nemeckom Würzburgu po sérii príslušných pokusov.
Osobám, ktoré sa podrobili testom, premietli v rámci nich rôzne - komické i tragické - filmové scény, aby vyvolali v nich isté nálady. Následne mali popísať, ako im chutila konzumovaná čokoláda, respektíve, aký mala na nich vplyv. Súčasne odpovedali na otázky, aké pocity mali pred projekciou filmových ukážok a po nich, respektíve, či majú ešte chuť na ďalšie sladkosti. Kvôli možnosti ďalej analyzovať priebeh pokusu zaznamenali jeho priebeh na videozáznam.
Ľuďom v smutnej nálade - ako vyplýva z pokusov - chutí čokoláda menej a aj ich chuť na sladkosti je nižšia ako v prípade tých, ktorí majú dobrú náladu.
Pokusy z Würzburgu sú súčasťou skúmania vplyvu rôznych nálad na zvyklosti ľudí pri jedení.
6 le žab