ndare v Etiópii.
Spomínané baktérie patria medzi najškodlivejšie. Keď vedci porovnali kombináciu etiópskeho medu s práškom zo zázvoru s tromi rôznymi antibiotikami (meticilín, amoxicilín a penicilín) a ich schopnosťou zabíjať superbaktérie, kombinácia zázvoru s medom vyhrala nad antibiotikami veľmi výrazne. Výsledok uvedenej štúdie ukázal, že med s extraktom práškového zázvoru má potenciál slúžiť ako lacný zdroj antibiotík najmä proti rezistentným kmeňom baktérií.
Pri všetkých troch baktériách bola kombinácia zázvor a med účinnejšia pri inhibícii rastu než ktorékoľvek z antibiotík. Výskumníci sušili nakrájané kúsky zázvora pri 37 stupňoch 24 hodín a potom ich zmiešali s metanolom a etanolom. Roztok potom zmiešali s medom v pomere 50:50. (Tento postup bol vykonaný výskumníkmi, recept bol použitý len na výskumné účely. Neskúšajte doma!) Vodný extrakt zázvoru nemal takú schopnosť. Ďalší poznatok, ktorý výskum ukázal je, že alkohol zrejme extrahuje antibiotické zložky zo zázvora.