Tieto margaríny sa od rastlinných olejov líšia vlastne iba tým, že svojou konzistenciou a chuťou pripomínajú maslo. V súčasnosti sa už aj na našom domácom trhu objavili takéto margaríny nového typu, ktoré spĺňajú normy H-H produktov. Pred margarínmi staršieho typu, ktorých kvalita už bola pomerne na vysokej úrovni, majú niekoľko ďalších predností:
1. Obsahujú oveľa viac linolovej kyseliny ako bežné margaríny. Obsah viac nenasýtených mastných kyselín, ktoré znižujú hladinu cholesterolu, je v H-H margarínoch vyšší ako 50%, v bežných margarínoch je to iba 30%.
2. H-H produkty neobsahujú žiadne konzervačné látky.
3. Majú vysoký obsah antioxidačne účinných vitamínov E, A a betakaroténu. Ich obsah, ktorý chráni organizmus pred ničivým pôsobením voľných kyslíkových radikálov, býva v H-H margarínoch až desaťnásobne vyšší ako v masle.
4. H-H produkty sú vyrábané takzvanou interesterifikáciou, preto neobsahujú žiadne takzvané trans-izoméry mastných kyselín, ktoré vznikajú pri stužovaní tukov zavádzaním vodíka do dvojných väzieb nenasýtených mastných kyselín. (ea)