Mrkva znižuje riziko rakoviny

Až o tretinu môžete znížiť riziko vzniku rakoviny žalúdka, ak si aspoň raz týždenne doprajete mrkvu. Podľa najnovšej štúdie amerických vedcov už jedna dávka žlto či oranžovo sfarbenej zeleniny, napríklad mrkvy, zníži riziko vzniku rakoviny žalúdka o ...

Až o tretinu môžete znížiť riziko vzniku rakoviny žalúdka, ak si aspoň raz týždenne doprajete mrkvu. Podľa najnovšej štúdie amerických vedcov už jedna dávka žlto či oranžovo sfarbenej zeleniny, napríklad mrkvy, zníži riziko vzniku rakoviny žalúdka o 36 percent. So znižovaním rizika vzniku tohto typu rakoviny súvisí podľa výskumníkov aj konzumácia bielej zeleniny, ako je čínska kapusta, či ovocia.

Rakovina žalúdka je najrozšírenejším druhom tohto zhubného ochorenia. Každoročne ju len v USA diagnostikujú 21 000 pacientom. Výsledky mnohých štúdií potvrdili, že na spomalenie alebo úplné zabránenie vzniku rakoviny žalúdka stačí dostatočný príjem ovocia a zeleniny bohatých na antioxidanty. Primeraná denná dávka pre dospelú osobu predstavuje štyri kusy ovocia alebo päť kusov zeleniny. (tasr)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Primár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  9. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  10. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  5. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  6. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  7. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  8. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  10. Rozprávkové tankovanie
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 15 476
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 945
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 457
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 693
  5. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 9 201
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 581
  7. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 7 857
  8. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 923
  9. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 6 121
  10. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 5 859

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Piťovu vilu kúpil gastronóm

Polovica Piťovej vily stála 245-tisíc.

Komentár Zuzany Kepplovej

Jeden chodí v noci len, druhý na svitaní

Tandem Pellegrini - Fico nešliape jedným smerom.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Ponocujúci hráči neboli jediný dôvod, prečo Kozák odišiel

Tentokrát nejde o futbal, ale o ľudí.

Neprehliadnite tiež