SME

Je jar, nezabúdajme na šalát

Aspoň jedna hlávka by nemala v chladničke nikdy chýbať, zíde sa ku každému jedlu.

Listový šalát môžete kombinovať s inou zeleninou a vytvoriť tak zdravú a chutnú prílohu takmer ku každému hlavnému jedlu.Listový šalát môžete kombinovať s inou zeleninou a vytvoriť tak zdravú a chutnú prílohu takmer ku každému hlavnému jedlu. (Zdroj: Fotolia)

S jarou a letom prichádza vždy aj zdravšie stravovanie, s každou hlávkou jarného zeleného šalátu skonzumujeme porciu zdravia. Okrem klasického zeleného hlávkového šalátu dnes u nás dostať aj rôzne odrody listového šalátu, ktorý bol veľmi obľúbený už v starovekej Perzii - odtiaľ sa dostal do Grécka a neskôr do Ríma.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes je najpopulárnejší v USA a v západnej Európe a v obľube aj u nás už predbieha tradičný svetlozelený hlávkový šalát.

„Listový šalát je veľmi obľúbenou jarnou, ale aj letnou zeleninou. Pre jeho príjemnú, no nie výraznú chuť je dobrým základom pri príprave miešaných zeleninových šalátov. Má nízku energetickú hodnotu, pretože obsahuje veľa vody a vlákniny. Po jeho konzumácii sme sýti, je vhodný aj pri redukčných diétach,“ vraví doktor Peter Minárik zo Združenia pre zdravie a výživu.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C435J na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Víkend

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 424
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 115
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 173
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 784
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 449
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 152
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 899
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 196
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu