Čo je v klobásach?

Milovníci klobás, párkov či fašírok v Európskej únii budú mať už čoskoro možnosť vedieť to, čo by možno radšej ani nevedeli - z čoho presne ich obľúbené mäsové pochúťky pozostávajú.

Európska komisia schválila zmenu smernice o označovaní mäsových výrobkov, podľa ktorej budú musieť producenti na obaloch uvádzať percentuálny podiel svalového mäsa (týmto termínom možno označiť iba svaly upnuté na kostru zvieraťa), vnútorností a živočíšneho tuku.

Dnes platná smernica nerozlišuje pri zložení klobás a párkov svalové mäso, tuk či odpadové časti (srdce, črevá, pečeň) - všetko možno pri uvádzaní zloženia pokojne označiť pojmom „mäso“. Nové pravidlá musia členské štáty prevziať do svojej legislatívy do konca budúceho roka.

(tasr)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Primár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  7. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  8. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  5. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  6. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  7. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  8. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 863
  2. Najužitočnejšia appka 17 765
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 049
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 444
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 007
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 291
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 316
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 644
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 213
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 807

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Všetko zadarmo, Fico sa vrátil

Šéf Smeru je späť, skúša starú formu.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Súd podľa Fica

Fico svoj návrh nemyslí celkom vážne.

Neprehliadnite tiež

Tri spôsoby, ako si znížiť množstvo soli v jedle

Zmena chute trvá najviac osem týždňov.

Čistiace prostriedky spojili s detskou obezitou

Črevná flóra detí sa zmenila.