* Jedlá, ktoré nie sú organické, bývajú pri pestovaní ošetrované proti pesticídom a chorobám, umelo spracované pomocou konzervačných látok, aby lepšie vyzerali a dlhšie vydržali. Ovocie a zeleninu je lepšie pred konzumáciou ošúpať.
* Denne by bolo vhodné zjesť aspoň päť porcií ovocia a zeleniny.
* Zdraviu sú prospešné komplexné sacharidy – tmavá ryža, proso, ovos, zemiaky, celozrnná múka a chlieb.
* Nevyhnutné je zakomponovať do stravy zdravé bielkoviny zo strukovín, orechov, chudého bieleho mäsa, rýb a sójových produktov.
* Denne treba vypiť minimálne dva litre čerstvej minerálnej vody, ktorú treba striedať, lepšia je stolová voda alebo obyčajná pitná voda.
* Pocitu pohody prospieva pridávanie byliniek do jedla, okrem toho aj podporujú trávenie.
* Od staroveku je známa zásada striedmosti pri jedení a pití (alkoholických nápojov).
Podľa knihy Päť minút pre zdravie (IKAR) spracoval ľš