SME

Éčka, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie

E 102 – tartrazín – (pekárenské výrobky, mliečne výrobky)

E 102 – tartrazín – (pekárenské výrobky, mliečne výrobky)

E 122 – azorubín (jogurty, marcipán)

E 123 – amarant (džemy, práškové zmesi do dezertov)

E 127 – erytrozín (kandizované čerešne)

E 129 – červeň allúrová AC (bonbóny)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

E 133 – brilantná modrá farba (cukrárske a pekárske výrobky)

E 142 – zeleň S (zmrzliny, dezerty)

E 154 – hneď FK (farbenie údených rýb)

E 160 b – annato (mliečne výrobky, margaríny, oleje)

E 200 – kyselina sorbová (džemy, víno, sušené ovocie, kečupy, majonézy)

E 201 – sorban sodný (sušené ovocie)

SkryťVypnúť reklamu

E 202 – sorban draselný (majonézy)

E 210 – kyselina benzoová (ovocné džúsy)

E 211 – benzoan sodný (horčica, nealkoholické nápoje)

E 212 – benzoan draselný (džúsy, kečupy)

E 213 – benzoan vápenatý (nealko)

E 215 – ethylparahydroxybenzoát – sodná soľ (tekuté sladidlá)

E 216 – propylparahydroxybenzoát (pekárske výrobky, nápoje)

E 220 – oxid siričitý (konzervant jahôd)

E 221 – siričitan sodný (nealko nápoje, sušené ovocie, výrobky zo zemiakov)

E 222 – hydrogén siričitan sodný (nealko nápoje, džúsy, víno)

E 225 – siričitan draselný (nealko nápoje, ocot, výrobky zo zemiakov)

E 280 – E 284 – kyselina propionová, kyselina boritá (cukrárske výrobky)

E 407 – karagenan (mäsové konzervy, mliečne výrobky, šľahačka v spreji)

E 620 – kyselina l-glutamová (korenie)

SkryťVypnúť reklamu

E 621 – glutaman sodný (instantné polievky, sójová omáčka)

E 901 – včelí vosk (čokoládová poleva)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  2. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  5. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  6. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  7. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  1. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  1. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 918
  2. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 6 312
  3. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 5 834
  4. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 4 799
  5. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov 4 789
  6. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci 4 548
  7. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 3 492
  8. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň? 3 453
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu