Zabudnite na chvíľku na nudné diéty a vyskúšajte luxusné pochúťky svetových hviezd. Na počudovanie nie sú náročné na čas, prípravu, nevytiahnu veľa peňazí z peňaženky, ani nepridajú veľa kalórií.
Slivkové mäso Naomi Campbellovej
Potrebujete 600 gramov kuracieho mäsa, 200 gramov sušených sliviek, 2 cibule, 2 lyžice olivového oleja, lyžičku soli a červenej papriky, pol lyžičky cukru, štipku čierneho korenia, chilli a mletej škorice
Ako to robí:
"Slivky namočím na dve hodiny do vody, potom ich vykôstkujem. Nakrájam mäso na menšie kúsky, osolím, okorením a opečiem na oleji, pridám nakrájanú cibuľu a prekrojené slivky, ostatné korenie a cukor. Zmes podusím. Ozdobím kolieskami póru alebo kápiou a podávam s ryžou alebo zemiakmi.
Milostný šalát Mariah Carey
Potrebujete 250 gramov ananásu, 250 gramov krabieho mäsa, 100 gramov sterilizovaného zeleru, pol citróna, 100 gramov majonézy a 50 gramov jogurtu
Ako to robí:
"Do misy vložím majonézu, jogurt, šťavu z citróna, dobre rozmiešam a pridám na kocky nakrájaný ananás, zeler a kraba. Premiešam, nechám vychladiť a podávam s nežným pohľadom."
Manželské šťastie Sophie Lorenovej
Potrebujete balík špagiet, 600 gramov melónu, cibuľu, dva strúčky cesnaku, maslo, 4 lyžice bieleho vína, 4 lyžice šľahačky, soľ, bazalku, cayenské korenie
Ako to robí:
"Z melónu odstránim zrnká a nakrájam ho na trojcentimetrové plátky, cibuľu a cesnak posekám nadrobno. Restujem na masle, až cesnak zhnedne, potom pridám melón a dusím asi tri minúty. Dodám víno, šľahačku a soľ. Varím na miernom ohni ešte 25 minút, medzitým uvarím špagety, do zmesi doplním bazalku, ochutím cayenským korením, premiešam so špagetami a ihneď podávam.
Bravčový sen Leonarda DiCapria
Potrebujete 8 bravčových rebierok alebo malých rezňov, 4 jablká, 200 gramov sušených sliviek, 2 dcl smotany, 2 dcl vývaru, múku, soľ a čierne korenie
Ako to robí:
"Rebierka naklepem na tenké plátky, osolím a okorením. Medzi dve rebierka vložím plátky olúpaných jabĺk, na kúsky vykôstkovaných sliviek, rebierka zviažem k sebe niťou, obalím v múke a asi 35 minút pečiem. Podlievam ich smotanou a mäsovým vývarom."
(Zdroj: zatl)