Ak ste sa rozhodli žiť zdravo, okrem pravidelnej dávky ovocia či zeleniny by na vašom tanieri nemali chýbať ani orechy.
O ich nenahraditeľnom prínose pre ľudské telo svedčia viaceré výskumy. Nielenže priaznivo vplývajú na srdce a cievy, zároveň sú cestou, ako spomaliť proces starnutia, ba aj schudnúť.
Koľko orechov by ste mali skonzumovať, aby ste z nich mali úžitok, a v akej forme je ich najlepšie prijímať?
Treba orechy namáčať?

Orechy sú výborným zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vlákniny i dôležitých minerálov a vitamínov. Aby telo dokázalo tieto prvky dostatočne dobre zužitkovať, sa neraz odporúča orechy pred konzumáciou aktivovať.
Ide o jednoduchý proces, pri ktorom sa orechy nechajú hodiny namočené vo vode, vďaka čomu nielenže zmäknú, no mali by sa stať pre organizmus výživnejšie a ľahšie stráviteľné.
Aj keď sa takéto aktivovanie orechov v kruhoch zdravej výživy vyslovene odporúča, doterajšie výskumy podobný názor nepodporujú.