SME

Prečo má tvaroh v kuchyni zelenú

Tvaroh vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýti na dlhší čas.

(Zdroj: Fotolia)

Probiotické baktérie

Tých je v tvarohu 3 až 4-krát viac ako v jogurtoch, kvalitné jogurty sú však zasa výborným zdrojom probiotických mliečnych baktérií.

K plusom tvarohu patrí aj to, že je ľahko stráviteľný, a tak je vhodné zaradiť ho na jedálny lístok napríklad pri rôznych šetriacich diétach, ktoré sa odporúčajú pacientom s ochoreniami žalúdka, pečene, žlčníka a pod.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tvaroh v kuchyni

Osvedčené čitateľské recepty s tvarohom

kremes.jpg

Foto: Naničmama.sk

Málo purínov

Obsahuje aj málo purínov, vďaka čomu je vhodnou potravinou aj pre pacientov s dnou.

SkryťVypnúť reklamu

Tvaroh vás vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýti na dlhší čas, preto by podľa odporúčaní niektorých lekárov - odborníkov na výživu jeho nízkotučná verzia (nie tučný tvaroh) nemala chýbať ani v redukčných diétach.

Tvaroh môžete nielen priamo konzumovať, ale dá sa využiť využiť aj na prípravu rôznych nátierok či ako zdravšia a ľahšia náhrada masla do rôznych krémov a plniek pri príprave koláčov a zákuskov.

Pozrite si tiež recepty na nepečený cheesecake nielen s tvarohom.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 375
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 059
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 169
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 643
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 398
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 124
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 820
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 316
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu