Museli ste okresať zoznam obľúbených pokrmov, lebo s niektorými si vaše telo neporadí? Môže za to potravinová alergia.
Telo kazdeho cloveka funguje inak.
Tento fakt sa velmi malo berie do uvahy. Co niekomu robi dobre druhemu skodi. Aj je to tak dobre. Ci si mylite, ze mame byt naklonovani a rovnaki ako z kopirky?Je to tak
Súhlasím s Gervinom. Napríklad mlieko. Už sa objavili rôzne, kontroverzné názory na pitie mlieka. Ja sladké mlieko nemôžem, je mi ťažké na žalúdok a tak je to u mňa odjakživa. Mala som šťastie, pretože rodičia ma sladké mlieko nenútili piť. Nemám problém s kyslým mliekom a niektorými druhmi syrov. Naviac si myslím, že v dnešnom boome tzv. zdravého starvovania ide skôr o biznis, ako o skutočné zdravie ľudí. Dnes je problém kúpiť si pravé maslo bez umelých prísad. Alebo sa mýlim?Nemám rada mliečnu čokoládu
ani podobné výrobky, koré miesto toho, aby sa lahodne rozpustili v ústach sa rozotierajú po chupe a nedajbože ich dojesť. Podobne je to u mňa aj s umelými tukmi. Nevedia sa rozustiť v ústach. Viem, a súhlasím aj s prispievateľom-Vladimírom 54, že čím ďalej, tým viac konzumujeme potraviny, ktoré sú už vyrobené a nie vypestované. Naše organizmy tak dostávajú " prísady " na ktoré nie sme geneticky nastavení. Možno to potrvá dlho kým vyrastú generácie, ktoré sa s týmito prísadami nejako vysporiadajú. Ak to vôbec prežijeme. S našou vedou je to niekedy dosť pofidérne. Pamätáme si ešte na úžasný objav, DDT prášok, univerzálny to prostriedok používaný v poľnohospodárstve. A už je zakázaný. Aj s antibiotikami je to podobné. Mnohí z nás sú voči nim rezistentní, pretože sa nadmerne užívali a naviac sme dostávali dávky cez tzv. brojlery,napr. kurence chované v hydinárňach. Mnohé výdobytky VTR ešte len prinesú svoje negatívne výsledky a môže sa stať, že keď to spoznáme bude už neskoro. Mne to pripadá tak, že to, čo sa nám ponúka ako zdravé, je len o biznise a to za každú cenu. Už sme z toho celí dopletení. Myslím si, že v podstate vôbec nejde o zdravie ľudí, ale o zisky tých všetkých výrobcov. Ja som tento článok aj tak pochopila, v skratke nás informuje o tom, čo všetko máme na tanieri. Je inšpiráciou na zamyslenie sa v akej dobe žijeme a čo s tým ďalej. Pozrime sa na problém s nakazenou zeleninou, ktorá spôsobila v EU veľký rozruch v posledných dňoch. Ak by sme začali striktne spochybňovať a odmietať nezdravé a pochybné potraviny, tak pomrieme od hladu. Vie niekto z diskutujúcich ako ďalej? Ja osobne neviem a je to pre mňa frustrujúce.Nuž a čo
máme žrať podľa pána primára? Poviem to surovo na plné ústa. Alergie na potraviny sú vinou geetických úprav, umelých hnojív, antibiotík a rastových hormónov, hydroponického pestovania potravín a absencie domácej produkcie potravín v tých šialených hyper a mega marketoch. Ako dvojročné dieťa som ochorel na čierny kašeľ, ktorý v tej dobe mal u detí 75% úmrtnosť. Otec ma zobral svojim rodičom na Liptov, kde nepasterizované čerstvo nadojené kravské mlieko urobilo zázraky. A nie len to. Roľnícka strava s doma pečeným žitným chlebom ktorý vydržal i dva týždne a natretý pravým kravským maslom. Praženica od domácich sliepok len na čistej bravčovej masti. Polievky takzvané kyslô a lesný med urobil z polomŕtveho decka čulého a zdravého človiečika. Hlavným nepriateľom ľudstva sú farmaceutické koncerny ktoré nútia užívať drahše a drahšie liečivá v spolupráci s celou medicínskou komunitou. Iní sú potravinoví mágovia - geneticky upravená sója, kukurica, rybia múčka a umelé farbivá s vôňovými esenciami. So stovkami éčok vám vytvoria všetko možné čo potrebujete k jedlu, teda i tie záhadné syntetické polievky ktoré v televíznych reklamách propagujú krásne babičky ako najlepši eintopf. Mimochodom penicilín, najdokonalešie antibiotikum. Nie, dnes ván ho nik nepredpíše. Farmaceutické koncerny vyrábajú silnejšie a silnejšie "motolicíny" ktoré ničia imunitný systém človeka. Genetické inžinierstvo plánuje najbohatším ľuďom sveta a ich rodinám aplikovať upravené gény na zásadné predĺženie života, imunity a celého organizmu na stáročia. Títo budú vyvolení medzi ostatkom pracujúcich otrokov s povinnosťou živiť sa geneticky upravenou kŕmnou repou, repkou olejkou a chlieb i pečivá z rybej múčky a filtrovaných kafilérnych produktov. Čo máme teda pán primár žrať?