SME
Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

K otrave jedlom dochádza častejšie na veľkých spoločenských podujatiach

Londýn 9. novembra (TASR) - Otrava jedlom hrozí častejšie vtedy, keď sa varí pre väčšie skupiny, tvrdí najnovšia britská štúdia.

Podľa britských zdravotníkov pri spoločenských podujatiach akými sú napríklad opekanie mäsa na grile, či vianočné večierky, kuchári zvyčajne nedodržiavajú tak striktne hygienické predpisy. Problémom je aj to, že nemajú dosť miesta na uskladnenie jedla v chladničke.

Britskí odborníci sa rozhodli bližšie preskúmať prípady otravy jedlom, ku ktorým došlo v Anglicku a Walese v rokoch 1992 až 1999 a zistili, že 88 percent ľudí ochorelo po konzumácii jedla na nejakom veľkom večierku.

"Ľudia majú pri takýchto podujatiach naponáhlo a častejšie zabúdajú na základné hygienické pravidlá," uviedol člen výskumného tím Iain Gillespie. Podľa neho množstvo jedla, ktoré sa podáva a takýchto večierkoch nie je možné správne uskladniť. A pretože sa opäť blížia vianočné oslavy radí všetkým kuchárom, aby sa sústredili viac na to, či je moriak dobre prepečený...

Skryť Vypnúť reklamu

12 lb žab

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Zelená Bratislava
  1. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  2. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  3. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  4. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  5. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  8. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  9. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 469
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 18 588
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 13 887
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 324
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 649
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 241
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 476
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 467
  9. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 194
  10. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 192
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Občania boli veľmi zodpovední, hodnotí Naď. Spokojný je aj Matovič (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 43 843. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 165 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.
Komentár Tomáša Prokopčáka

Prevrat na STU

Na Slovenskej technickej univerzite sa pokúsia odvolať rektora.

Tomáš Prokopčák.
Zdravotníci v nemocnici v Kyjove.
S prvou republikou sa nám spája doba elegancie, prosperity a pohody. Nie vždy to bola pravda.