Podľa britských zdravotníkov pri spoločenských podujatiach akými sú napríklad opekanie mäsa na grile, či vianočné večierky, kuchári zvyčajne nedodržiavajú tak striktne hygienické predpisy. Problémom je aj to, že nemajú dosť miesta na uskladnenie jedla v chladničke.
Britskí odborníci sa rozhodli bližšie preskúmať prípady otravy jedlom, ku ktorým došlo v Anglicku a Walese v rokoch 1992 až 1999 a zistili, že 88 percent ľudí ochorelo po konzumácii jedla na nejakom veľkom večierku.
"Ľudia majú pri takýchto podujatiach naponáhlo a častejšie zabúdajú na základné hygienické pravidlá," uviedol člen výskumného tím Iain Gillespie. Podľa neho množstvo jedla, ktoré sa podáva a takýchto večierkoch nie je možné správne uskladniť. A pretože sa opäť blížia vianočné oslavy radí všetkým kuchárom, aby sa sústredili viac na to, či je moriak dobre prepečený...
12 lb žab