K otrave jedlom dochádza častejšie na veľkých spoločenských podujatiach

Londýn 9. novembra (TASR) - Otrava jedlom hrozí častejšie vtedy, keď sa varí pre väčšie skupiny, tvrdí najnovšia britská štúdia.

Podľa britských zdravotníkov pri spoločenských podujatiach akými sú napríklad opekanie mäsa na grile, či vianočné večierky, kuchári zvyčajne nedodržiavajú tak striktne hygienické predpisy. Problémom je aj to, že nemajú dosť miesta na uskladnenie jedla v chladničke.

Britskí odborníci sa rozhodli bližšie preskúmať prípady otravy jedlom, ku ktorým došlo v Anglicku a Walese v rokoch 1992 až 1999 a zistili, že 88 percent ľudí ochorelo po konzumácii jedla na nejakom veľkom večierku.

"Ľudia majú pri takýchto podujatiach naponáhlo a častejšie zabúdajú na základné hygienické pravidlá," uviedol člen výskumného tím Iain Gillespie. Podľa neho množstvo jedla, ktoré sa podáva a takýchto večierkoch nie je možné správne uskladniť. A pretože sa opäť blížia vianočné oslavy radí všetkým kuchárom, aby sa sústredili viac na to, či je moriak dobre prepečený...

12 lb žab

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Primár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  2. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  3. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  4. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  5. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  6. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  7. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  8. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  9. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  10. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  1. Venujte na Vianoce darček plný informácií!
  2. Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!
  3. Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely
  4. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  5. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  6. Moderný hotel, kde sa cítite ako doma
  7. Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave
  8. Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu
  9. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  10. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 61 578
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 17 678
  3. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 9 908
  4. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 9 848
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 9 289
  6. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 795
  7. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska 5 456
  8. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch 3 899
  9. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 3 763
  10. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 3 382

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Zlepenec potrebuje lídra

Nevidno nikoho, kto by to vedel zlepiť.

SVET

Ruská agentka sa na súde priznala. Ako funguje ruská špionáž v USA?

Na jedného špióna je viac ako desať ľudí.

Neprehliadnite tiež