(Thajský šalát s tekvicovým dressingom)
Potrebujete:
250 g strúhaného kokosu, 1,5 l vody, 500 g tekvice, olej, 5 strúčikov cesnaku, 5 malých cibuliek, čili paprika, drvený koriander, karí korenie, 100g mletých arašidov, 1 lyžicu cukru, soľ, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu citrónovej šťavy, čínsku kapustu, tofu, paradajky, uhorky, cibuľu
Postup:
Kokos rozmixujeme v 1,5 l vody na kokosové mlieko. Hmotu podobnú maslu, ktorá sa pri príprave mlieka vytvorí, preložíme na tanierik. Vo vode uvaríme tekvicu (najlepšia je tekvica na pečenie - s oranžovou dreňou), necháme ju vychladnúť a rozmixujeme na hladkú hmotu s potrebným množstvom vody. Medzitým opražíme na oleji dožlta cesnak pokrájaný na polovice a pokrájané cibuľky. Cesnak a cibuľu ochutíme čili paprikou a drveným koriandrom. Túto zmes pridáme do kokosového "masla" zohriateho vo väčšom hrnci, ochutíme ešte karí korením a chvíľu podusíme, kým to nezačne krásne rozvoniavať. Pridáme rozmixovanú tekvicu, časť kokosového mlieka, zomleté arašidy, cukor, soľ, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a ešte chvíľu povaríme.
Na taniere naukladáme listy čínskej kapusty, plátky opraženého tofu, plátky paradajok, uhoriek a surovej cibule a zalejeme pripravenou omáčkou.
(Zdroj: www.zdravesrdce)