SME

Recept pre srdce

ReSalat Fak Thong

(Thajský šalát s tekvicovým dressingom)

Potrebujete:

250 g strúhaného kokosu, 1,5 l vody, 500 g tekvice, olej, 5 strúčikov cesnaku, 5 malých cibuliek, čili paprika, drvený koriander, karí korenie, 100g mletých arašidov, 1 lyžicu cukru, soľ, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžicu citrónovej šťavy, čínsku kapustu, tofu, paradajky, uhorky, cibuľu

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Kokos rozmixujeme v 1,5 l vody na kokosové mlieko. Hmotu podobnú maslu, ktorá sa pri príprave mlieka vytvorí, preložíme na tanierik. Vo vode uvaríme tekvicu (najlepšia je tekvica na pečenie - s oranžovou dreňou), necháme ju vychladnúť a rozmixujeme na hladkú hmotu s potrebným množstvom vody. Medzitým opražíme na oleji dožlta cesnak pokrájaný na polovice a pokrájané cibuľky. Cesnak a cibuľu ochutíme čili paprikou a drveným koriandrom. Túto zmes pridáme do kokosového "masla" zohriateho vo väčšom hrnci, ochutíme ešte karí korením a chvíľu podusíme, kým to nezačne krásne rozvoniavať. Pridáme rozmixovanú tekvicu, časť kokosového mlieka, zomleté arašidy, cukor, soľ, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a ešte chvíľu povaríme.

SkryťVypnúť reklamu

Na taniere naukladáme listy čínskej kapusty, plátky opraženého tofu, plátky paradajok, uhoriek a surovej cibule a zalejeme pripravenou omáčkou.

(Zdroj: www.zdravesrdce)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Primár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 408
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 094
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 171
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 743
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 427
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 138
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 872
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 239
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu