Súťažte o prípravok proti histamínovej intolerancii

Histamín je látka, ktorú si telo jednak prirodzene vytvára, ale prijímame ho aj v potrave. Za určitých okolností môže byť príčinou závažných zdravotných problémov.

(Zdroj: Ilustračné foto: Flickr.com)

Histamínová intolerancia patrí k potravinovým intoleranciám. Telo si skrátka nevie poradiť s niektorými látkami obsiahnutými v potrave a vzbúri sa. Pri konzumácii potravín s obsahom histamínu môžu vznikať rôzne problémy: črevné a zažívacie ťažkosti, bolesti hlavy až migrény, svrbenie, sčervenanie kože, vyrážky či dýchacie ťažkosti alebo búšenie srdca...

Histamínová intolerancia sa zisťuje vyšetrením pomocou D-HIT testu, ktorý vyhodnocuje aktivitu špeciálneho enzýmu diamínooxidáza. Ten sa tvorí najmä v tenkom čreve a pomáha rozkladať histamín. Reakcie pri histamínovej intolerancii môžu pripomínať alergickú reakciu, mechanizmus je však iný, intolerancia nie je alergia.

A v ktorých potravinách je veľa histamínu alebo napríklad obsahujú látky, ktoré podporujú uvoľňovanie histamínu v organizme? Je to najmä červené víno, šampanské, pivo, syry, morské plody, ryby a rybie výrobky, údeniny, kyslá kapusta, kysnuté cesto, vajcia, špenát, paradajky, rôzne ovocie ako napríklad jahody, ananás, banán ale i čokoláda.

daosin.jpgAk sa zapojíte sa do súťaže, siedmi z vás, ktorí správne odpovedia na súťažnú otázku, získajú balíček s unikátnym patentovaným výživovým doplnkom DAOsin. Kapsule obsahujú biologicky aktívny enzým diamínooxidázu, nevyhnutný pre rozklad histamínu v organizme. Užíva sa tesne pred jedlom a tým, že uľahčuje metabolizáciu dráždivého histamínu obsiahnutého v potrave, pomáha predchádzať rôznym klinickým ťažkostiam, a tak významne zvyšuje kvalitu života.

Správnu odpoveď na súťažnú otázku nájdete tu. Súťaž trvá do 15. júna do 15.00 hod., mená výhercov nájdete po jej skončení na tejto stránke.

###SUTAZ###

Súťaž sa skončila, výhercami sa stávajú: Zlatica Antalíková z Rimavskej Soboty, Anna Krajčíková z Bratislavy, Zuzana Hajtolová z Pecovskej Novej Vsi, Anna Čabrunová z Bratislavy, David Jamriška z Hornej Vsi, Milan Jedlička z Brna a Beata Hiadlovská z Bratislavy. Výhercom srdečne blahoželáme!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Primár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  2. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  3. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  4. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  5. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  6. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  7. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  8. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  9. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe?
  1. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  2. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  3. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  4. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  5. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  6. Rozhodujú činy!
  7. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  8. Attract international investors for a reasonable price
  9. Comfort of peaceful living
  10. Neverím, že to môžu byť len prázdne slová
  1. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 12 036
  2. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 10 693
  3. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 10 230
  4. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 7 779
  5. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod 6 015
  6. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur 5 136
  7. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 4 928
  8. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 3 862
  9. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka 3 807
  10. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME 2 232